Σε όλη την Ακαδημία ακολουθείται μια Ενιαία Αγωνιστική Φιλοσοφία.

Η φιλοσοφία αυτή προσαρμόζεται ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο του τμήματος με απώτερο σκοπό, όταν ο ποδοσφαιριστής θα έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα, να είναι σε θέση να εφαρμόσει έναν τρόπο παιχνιδιού με συγκεκριμένα - σύγχρονα χαρακτηριστικά και ταυτόχρονα να έχει αποκτήσει μια συγκεκριμένη αγωνιστική ταυτότητα που θα τον κάνουν αναγνωρίσιμο από όλους.

Η Ακαδημία μας , ακολουθώντας τις οδηγίες της Ε.Π.Ο.  έχει και την ανάλογη δομή.

Διαθέτει, επομένως,  Διοικητικό Υπεύθυνο , Υπεύθυνο Επικοινωνίας και Υπεύθυνο Εκπαιδευτικού προγράμματος (Τεχνικό Διευθυντή).

Τα τμήματα μας οργανώνονται όλα ανά έτος γέννησης και είναι τα ακόλουθα:

Κ17, Κ16, Κ15, Κ14, Κ13, Κ12, Κ11, Κ10, Κ09, Κ08 , Κ7, Κ06-Κ05. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2019 λειτουργεί και τμήμα κοριτσιών, οι «Ladies» της Ακαδημίας μας!

Σε κάθε τμήμα υπάρχει ένας Υπεύθυνος προπονητής καθώς και ένας Βοηθός Προπονητή. Σε όλα τα τμήματα υπάρχει τουλάχιστον ένας απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με Ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Όλοι οι προπονητές μας είναι διπλωματούχοι κάτοχοι είτε διπλώματος UEFA είτε απόφοιτοι ΤΕΦΑΑ (είτε και τα δύο).

Παρών σε κάθε προπόνηση των τμημάτων μας είναι πιστοποιημένος διασώστης.

Πέρα από τα παραπάνω, η Ακαδημία διαθέτει Προπονητές Τ/φ για τους εκπαιδευόμενους Goalkeepers μας καθώς και Προπονητές Φυσικής Κατάστασης, οι οποίοι εκτελούν εξειδικευμένα προγράμματα εκγύμνασης στα μεγαλύτερα ηλικιακά μας τμήματα.

Την Ακαδημία μας πλαισιώνει η Γραμματεία μας, οι Εθελοντές γονείς έφοροι των τμημάτων καθώς και εξωτερικοί συνεργάτες που αναλαμβάνουν άλλους τομείς εκπαίδευσης ή ιατρικής περίθαλψης. Μέσα από το πλαίσιο των συνεργασιών αυτών η Ακαδημία μας διαθέτει διατροφολόγο, αθλητικό ψυχολόγο, φυσικοθεραπευτή, γιατρό και εργοφυσιολόγο.

Κάθε Σαββατοκύριακο, οι αθλητές μας συμμετέχουν σε αγώνες του πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Αθηνών ή σε ιδιωτικά τουρνουά ενώ κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων, του Πασχά και τις καλοκαιρινές διακοπές, συμμετέχουν σε εποχιακά τουρνουά, εγχώρια ή διεθνή.